Liigu sisu juurde

Bon appétit! ¡Buen provecho! Head isu!

oktoober 7, 2015
tags:

Head inimesed esitavad küsimisi, et käisite, jah, aga … kes? kus? mis?
Mida te sõite?

Vastan: Mida kõike!
Mu heal kaaslasel on reisipõhimõte, et söömise pealt kokku ei hoita! Mina ise tükati veidi pidurdasin küll, aga üldiselt lõppes ikka päev suurema või väiksema pugimisega. Ja algas. Ja väikesed vahepalad. Või mitte nii väga väikesed. 🙂

Väga laias laastus on söömise ja hindadega üpris meie masti maad need Portugal ja Hispaania. Ikka kesklinnas kallim ja äärelinnas või külakohas odavam, ikka poes oluliselt odavam kui söögikohas jne. Mida me imestasime, oli, et need köögi- ja puuviljad, mis muudkui meie poekettides odavkaubana Eesti toidule “ära teevad”, pole seal sugugi niiväga odavad. Tundub, et asi on riiklikus poliitikas põllumajandussaaduste väljamüügiga. Mis sealmail oma põllumehe kasuks, meil jällegi vastupidi toimib.

DSC08475

Isegi väljanägemise üle võis kriitikat teha – tomatid rohelised ja plekilised, meil sageli müügis olevad mandariinid lehtedega ja poolvalminud.

DSC07273

Aga juua võinuks ennast küll … põrsaks ja tagasi.
Lauaveinidel megad allahindlused, kvaliteetnapsid kallimad, aga siiski ostetavad.

DSC07374DSC08868Eriti lahe oli ekskursioon päris veinikeldrisse. Aastakäigud, veinipiirkonnad. Degusteerimine.
Milline lõhn!
Hämarus ja õige temperatuur.

DSC07494Vanimad aastakäigud 19. sajandist – makstes täna terve varanduse.
DSC07501

Ja ikka päriselt proovida kah saime, mitte küll aastakümnete vanust, aga kümneaastast siiski.
DSC07513
Hästi, seni siis vaatlused söögi-joogi teemadel.
Päriselt sõime ikka kah. Kes soovib, isutab kaasa 🙂
Kõikvõimalikke sändvitšilaadseid asjakesi:

DSC07547
Mõned asjad jätsime (järel)valmima siiski ka!
DSC07623Piimast vahukest, reklaampudel on siiski va hea Häädemeeste!
DSC07651Apelsinimahl, kohe pressitud… Muide kiivide all lehtlas polnud ma veel lebotanud.
DSC07673Supid olid Portugalis – vähemalt need, mis meie taipasime tellida – mahedad ja püreed. Nii et teravust alloleval fotol annab küll miski muu. Ehk mõte Eesti maksuametile?
DSC07695
DSC07692
DSC07529 DSC07590Sellised paigad täiendasid veevarusid.
DSC07616 DSC07807Hästi palju joodi tillukeses tassis espressot, eks meiegi vahel.
DSC07873Minul olid igastahes ravioolid:
DSC07909 DSC07962Kolm eluolulist asja korraga.
DSC07984Teel pakuti viinamarju.
DSC08042 DSC08044Üks õnnestunumaid õhtusööke oli Padronis. Veini ja tapase ja praega.
Muidugi oli väga konkurentsivõimeline ka seekord, kui E kätte võttis ja meile ise albergue köögis makaronidest ja hakklihast ja millest kõigest asja kokku keetis, aga tookord oli vist nälg nii suur, et see protsess jäi fotosüüdistamata.
DSC08175 DSC08176 DSC08177Padron, Peppe juures üks sangria. Ja tapas.
DSC08200 DSC08201Meie igapäevast viinamarja…
DSC08268Vahelduseks tilgake valget:
DSC08283Mõned teekaaslased olid lõpuks juba head tuttavad. Ja taaskohtumisel Santiagos – teadagi, vaja tähistada. Et siis öösel vaidlema hakata, olid nad siis lõpuks siiski Hollandist või Belgiast. Aga paganama head nägid välja. See härra pidas hiljuti 70 a juubelit, naine, arst, oli 67.
DSC08385Kaheksajalg Santiagos. Ikka väga rammus asi. Takkajärgi taipasime, et hea mõte olnuks tellida portsjon kahe peale, teiseks salat. Ei osanud ette arvata, et sihuke, tihkelt täis taldrikutäis on.
Minul jäi vähemalt veerandik järele. Pagana kallis oli küll, aga… tundsin, et üks tükike veel, siis tulevad teised ettepoole vaatama, mis toimub.
DSC08387Hispaanias serveeritakse mitmed joogid koos tapasega, s.t et joogi juurde käivad automaatselt mingid palukesed. Me tihti ei teadnud, kas on midagi oodata või siis mitte, seega – sageli tekkis meeldiv üllatus.
DSC08391Finesterres sõime asja, milles mitut sorti merevärgindused sees. Muide, meid teenindas soomlanna, kes neljandat kuud sealmail.
DSC08479Kastanimüüjad, siin siis Porto tänavanurgal. Ise me maitsesime küpsed kastanid ära Hispaanias.
DSC08510Francesinha. Olin esialgu reklaamplakatitelt seda näinud ja arvasin, et tegu on mingi magustoiduga. Siis selgus, et asi koosnes mitmest erisorti lihast, singist, vorstist, ainult ümbriskiht oli petlik.
DSC08514Sardiinid.
DSC08665 DSC08702Ma võin suhteliselt kindlalt öelda, et ma pole viimase viie aasta jooksul nii palju trimbanud, kui nende kolme nädala jooksul. Ärasõidu eelõhtul sain üksiti ka teada, millest selline käitumine:
DSC08747Ja vahepalaks taasjälle sangria.
DSC08818 DSC08851 DSC08879 DSC08904 DSC08905 DSC08906No mida Saksamaal, Frankfurtis muud – kui va hea Saksa õlu!
See foto võiks mõnes mõttes selle teema lõpetada… kui ei oleks veel väike vahepala Tallinna bussijaamas.
DSC08938 Ehk siis – reekviem muna-kiluvõileivaga.
DSC08942

Ma arvan, et kodusolijad võisid veenduda, et me oleme jätkuvalt heas eluolekus, toitumusest rääkimata.

3 kommentaari leave one →
  1. oktoober 8, 2015 12:22 p.l.

    Kommentaarib:
    “kõikvõimalikke sändvitšilaadseid asjakesi” nimetatakse bocadillodeks ja “asja, milles mitut sorti merevärgindused sees” paellaks.
    Aga KOOGID, mis mainimata jäid – mmmmmm- viivad keele alla.. 😀

  2. hommik permalink
    oktoober 9, 2015 9:56 p.l.

    Hee, aga lehtedega mandariine peetakse sealmail kvaliteetsemateks. 🙂 Loobi nigu pärleid põrsastele…

  3. KamskiV permalink*
    oktoober 14, 2015 6:50 e.l.

    Lehed lehtedeks, hommik, ma pigem rääkisin hindadest…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: